Tervetuloa!

Olen Suomen uusi diktaattori. Päätin tulla pelastamaan Suomi-neidon $$$-miesten kynsistä. Minä olen kaikkivaltias, eli voin tehdä kaiken haluamani. Edustuksellisen demokratia ei siis ole estämässä pelastusoperaatiota. HUOM! Julistukset on esitetty tärkeysjärjestyksessä, eli §1 taklaa suurimman ongelman, §2 seuraavaksi suurimman jne...


tiistai 8. maaliskuuta 2016

§4 Vanhustenhuolto kuntoon

Veroparasiittien verollepanon seurauksena verotulot ovat nousseet dramaattisesti 10 miljardia euroa vuodessa. Julkiseen talouteen on saatu näin pelivaraa. Olemme siis saaneet maan veropohjan kuntoon. Yritysverotuksen muutoksen takia yritysten on helpompi tehdä investointeja, kun verotus ei vie varoja kohtuuttomasti. Kansalaispalkan avulla olemme saaneet maahan ostovoimaa, joka on pystynyt nostamaan kulutustasoaan. Talouden rattaat ovat lähteneet käyntiin.



Neljäs julistus:

Vanhustenhoito kuntoon

Tällä hetkellä Suomessa joka toinen päivä joku vanhus tekee itsemurhan. Vanhukset hoidetaan kotiinsa niin kauan kuin kotona voi pärjätä, ja vielä kauan sen jälkeenkin. Kotiin hoidetaan jopa täysin vuodepotilaita. Kotihoidon työntekijät juoksevat paikasta toiseen ja eivät voi tehdä työtään ammattitaitoisesti. Vanhukset kärsivät yksinäisyydestä. Muistihäiriöpotilaat voivat lähteä ulos asunnostaa vaeltelemaan, ja kuluttavat poliisin resursseja lisääntyneinä etsintöinä.
   Laitospaikkoja on vähennetty, vaikka väestö ikääntyy ja hoidon tarve lisääntyy jatkuvasti. Monimuotoisia asuinpaikkoja puuttuu. Omaiset uupuvat ja heidän oma ansiotyönsä kärsii. Tämä taas nostaa sairaskuluja, lisää työkyvyttömyyseläkkeitä ja nostaa väkivallan riskiä hoidettavaa kohtaan. Monen vanhuksen hoiva ei täytä tällä hetkellä edes ihmisarvoisen kohtelun kriteerejä.
   

Miten tämä tehdään? 

Valtio antaa vanhustenhoitoon lisää resursseja antamalla kunnille korvamerkittyjä määrärahoja. Omaishoidon palkkiota nostetaan kohtuulliseksi. Rakennetaan monimuotoisia hoivakoteja, joissa voi asua ensin itsenäisesti ja hoitotarpeen lisääntyessä siirtyä ensin kevyesti valvottuun ja lopulta täyttä hoivaa vaativaan osaan.

Mitä tästä seuraa?

Kotihoidon resurssien ja hoivakotien määrän lisääminen kasvattaa työllisyyttä, ja tätä kautta myös ostovoimaa. Omaisten taakka ja uupumus kevenee. Omaishoitajien ei tarvitse muiden huolien lisäksi kärsiä enää taloushuolista. Uusien hoivakotien rakentaminen työllistää rakennusteollisuustta. Kaikki vanhukset saavat ihmisarvoista hoitoa.
Lisäksi vanhuksilta vapautuu asuntomarkkinoille asuntoja, joten asunnottomuuskin helpottaa. 

1 kommentti:

  1. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
    Huom. SINÄ SIINÄ
    Suurin osa omaishoitajista on naisia. Heille kaikille hyvää naistenpäivää.
    Väkivaltainen ja rikollinen toiminta ikäihmisiä kohden on voimistunut.
    Miettikääpä, annammeko me kansalaiset luvan toimia näin?? Sillä jos me hyväksymme ikäihmisten kaltoin kohtelun silloin, kun he apua tarvitsevat turvalliseen hoitoon pääsemiseen, me hyväksymme varmaan mitä vain heidän kohdallaan. Näin ajattelevat rikolliset ja toimivat.
    Tehdään yhdessä muutos parempaan ja turvataan ikäihmisten loppu elämä niin sairauden kuin yksinäisyyden kohdatessa.
    Missä luuraa nämä edellisen Kansalaisaloitteen Arvokas vanhuus 25.5 - 25.11 2015 sähköiset kannatukset.
    Osa kansalaisista on tietenkin kannattanut jo tätä uutta, mutta osa ei ole varmaan huomannut, että pitääkin kannattaa uudelleen.
    ARVOKAS VANHUUS 2 on tehty uusiksi ja tavoitteita lisätty;
    Alla uudet tarkennukset 3:lle vanhalle vaatimukselle;
    - Kiireellisesti vaadimme kotihoitoon sekä pitkäaikaishoitopaikoille jokaisessa Suomen kunnassa hoitajamitoitusta, jolla otetaan huomioon myös omaishoitajien avustaminen, sekä ammattitaitoista henkilökuntaa hoitotyöhön ja se on myös kirjattava lakiin. Hoitajilla pitää olla tarpeeksi aikaa suorittaa vanhuksen kotona tapahtuvat hoidot.
    Lisäksi heillä pitää olla aikaa toteuttaa kuntouttavaa työotetta, sekä aikaa ulkoiluttaa ikääntynyttä säännöllisesti.
    - Me vaadimme lakiin kirjattavaksi "laitoshoidonmaksuista"
    (sis: lääkkeet, hoidon, asumisen, ruuan, kuljetukset ym.)
    vähävaraisille eläkeläisille 85% eläkkeestä ja loput on yhteiskunnan hoidettava. Vain tällä tavalla taataan, että kaikki saavat tarvittaessa hoivapaikan.
    - Me vaadimme oikeutta niille huonokuntoisille, yksinäisille ja turvattomille ikääntyneille henkilöille, joiden elämä kotona ei ole arvokasta ja kunnioittavaa, sekä niille joiden palvelutarpeisiin ei ole tarpeeksi kotipalvelun henkilöstöllä resursseja!
    Alla kokonaan uusi vaatimus;
    - Me vaadimme, että lakiin on kirjattava, että omaisten mielipide omaishoidon järjestämisessä on otettava huomioon myös siinä tapauksessa, että omainen ei halua/pysty hoitamaan omaistaan.
    Nämä 2 alla olevaa vaatimusta oli jo aikaisemmassakin kansalaisaloitteessa;
    - Me vaadimme, niitä kuntia jotka ovat lopettaneet ”laitoshoitopaikat”, palauttamaan ne tarvittavalle tasolle.
    - Me vaadimme jokaiseen Suomen kuntaan riittävästi laitoshoitopaikkoja niitä tarvitseville.
    Missään nimessä Suomessa ei riitä se hallituksen kaavailema 3% ikäihmisten määrästä olevat laitospaikat.
    Perhehoitoyksiköt eivät pysty / kykene ammattitaidottomien vetäjien takia, eikä kotisairaanhoito huonon henkilökuntamitoituksen takia, hoitamaan todella huonokuntoisia , pahasti muistisairaita ja muita vaikeasti hoidettavia vanhuksia, jotka vaativat ammattitaitoisia hoitajia 24/7 viereensä.
    Kannattakaa siis aloitettamme, jonka ovat laittaneet alulle tavalliset kansalaiset; eläkeläiset ja hoitajat ympäri Suomen, ilman politiikkaa.... Kannatusaikaa enää 10.5 2016 asti...
    Aikaisemmat kannatukset edelliselle Arvokkaalle vanhuudelle eivät periydy tälle uudelle, joka aloitettiin 10.11 2015.

    Jos olet epävarma, oletko kannattanut aloitetta, käy laittamassa kannatuksesi, jos olet aikaisemmin kannattanut, niin et pääse uudestaan kannattamaan. Helppoa tarkistaa.
    Lisätietoa osoitteessa; https://www.facebook.com/MaksammeVelkaaVanhuksille/
    Jos haluat tehdä kannatusilmoituksen paperilomakkeella verkkopalvelun sijaan, tulosta alla olevasta linkistä PDF-lomake;
    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite-1672-kannatusilmoitus.pdf
    Täytä siihen tietosi, tulosta se, allekirjoita ja lähetä se oheiseen postiosoitteeseen;
    Anneli Koivunen, Otsontie 3, 05400 Jokela

    VastaaPoista